ÖLJYLÄMMITTÄJÄN ENERGIANSÄÄSTÖVINKIT

-   Käytä lisäaineistettua puhtaasti palavaa lämmitysöljyä
-   Pidä lämmitysjärjestelmä kunnossa – muista huolto!
-   Laske sisälämpötilaa, +20-22°C on sopiva sisälämpö
-   Vähennä lämpimän käyttöveden kulutusta


Säästä kustannuksissa lisäaineistetulla lämmitysöljyllä
Lisäaineistettu rikitön lämmitysöljy palaa tehokkaasti ja pitää lämmityslaitteistosi puhtaampana verrattuna tavalliseen peruslaatuiseen lämmitysöljyyn. Premium-laatuiset ltuotteet St1 Roihu ja St1 Inferno palavat erittäin tehokkaasti ja puhtaasti, mikä pienentää öljynkulutusta tutkitusti. Tehostettu palaminen nostaa laitteiston tehoastetta, jolloin laitteisto toimii pidempään uudenveroisena. Premium-laatujen sisältämä lisäaine parantaa laitteiston toimintavarmuutta ja pitää sen puhtaampana vähentämällä noenkertymistä kattilan seinämiin ja sakanmuodostumista säiliöön.

Huolla ja tarkasta lämmitysjärjestelmä säännöllisesti
Yksin lämmitysjärjestelmän kunnostus tuo kiinteistökohtaisesti 10-30 %:n säästön öljynkulutukseen. Kun huolloista huolehditaan, järjestelmä toimii kuten pitää ja öljyä kuluu vähemmän. Lämmitysöljyn kulutusta vähentää ennen kaikkea ikääntyneiden lämmityslaitteiden uusiminen.
Öljypoltin tulee huoltaa joko kahden vuoden välein tai 5 000 öljylitran kulutuksen jälkeen. Yli kymmenen vuotta vanha poltin tulisi huoltaa vuosittain. Jos polttimella on ikää jo 15-20 vuotta, on korkea aika vaihtaa se uuteen. Koko öljylämmityslämmitysjärjestelmää ajatellen oleellista on kattilan kunto. Uusimista on aika ruveta suunnittelemaan, kun vanhalla kattilalla on ikää 20-25 vuotta. Uuden kattilan hyötysuhde voi olla jopa kymmeniä prosentteja vanhaa parempi, ja lämmityskustannukset alentuvat kattilan uusinnassa saman verran.